ΛΑΡΙΣΑ : Στέλεχος τμήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης 🌍

🔥 Υγραέριο (LPG)

Έφτασε ο καιρός για την αντικατάσταση της δεξαμενής Υγραερίου (LPG),βάση της νομοθεσίας, για τα περισσότερα αυτοκίνητα.


Οι δεξαμενές υγραερίου βάση του διεθνές προτύπου 67R που έχει ενσωματωθεί και στην εθνική νομοθεσία πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 10 έτη από την ημερομηνία παράγωγης τους.

Η ημερομηνία αναγράφεται πάνω στην δεξαμενή, όπως στο παράδειγμα στη φωτογραφία η οποία πρέπει να αντικατασταθει έως τον 09/2021.

Η διαδικασία αντικατάστασης πρέπει να γίνει σε πιστοποιημένο συνεργείο και μαζί με τα συνοδευτικά έγγραφα πρέπει να δηλωθεί εντός 30 ημερών σε δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΤΕΟ.

Η αντικατασταση είναι απαραίτητη γιατί συμπληρώνεται ο κύκλος ζωής του υλικού, όποτε τίθενται θέματα ασφαλείας.

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

To Opel Corsa LPG(Με εργοστασιακό υγραέριο και εγγύηση είναι ΕΔΩ)
Opel Corsa με τον κινητήρα 1.400cc προσφέρεται και σε έκδοση υγραερίου (LPG), η οποία καίει μόλις 6,5 ευρώ/100 χλμ. εννοείται βέβαια και με εργοστασιακή εγγύηση.
Με τιμή προσιτή που ξεκινάει από τα 13.478€.

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸 

Ασφάλεια & LPG Το υγραέριο είναι ένα είδος καυσίμου που προσφέρει ΜΕΓΑΛΗ οικονομία σε σύγκριση με την βενζίνη. Πολλά έχουν γραφτεί για την ασφάλεια των αυτοκινήτων που εφοδιάζονται με τέτοια συστήματα τα οποία όπως έχει αποδειχτεί είναι απόλυτα ασφαλείς αρκεί να τοποθετούνται από ειδικευμένους μηχανικούς .

Ο τεχνίτης αερίων καυσίμων είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη εργασία που χρειάζεται βαθιά γνώση του αντικείμενου.

Το κόστος είναι ΜΙΑ μόνο μια από τους παραμέτρους που πρέπει να προσμετράτε στην επιλογή συνεργείου τοποθέτησης.

Την απάντηση μας δίνει το Πυροσβεστικό Σώμα το οποίο έδωσε στην δημοσιότητα οπτικοακουστικό υλικό από την άσκηση «ΡΑΜΝΟΥΣ 2014», που πραγματοποιήθηκε στο ανενεργό λατομείο «Περράκη», πλησίον του αρχαιολογικού χώρου Ραμνούντας στο Μαραθώνα. Η άσκηση πυρκαγιάς δύο οχημάτων με υγραεριοκίνηση, που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αφορούσε τη μελέτη εξέλιξης του φαινομένου, σε όχημα που διέθετε προδιαγραφές, εγκρίσεις και άνευ αυτών.


🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

                                  LPG

Παραμένει η μόνη οικονομική λύση μετακίνησης


Αλλωστε η περιστολή των δαπανών που προκύπτουν από τη χρήση του αυτοκινήτου μας, μπαίνει σε πρώτο πλάνο με δεδομένη την (ακόμα) υψηλή τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, η οποία είναι στην διπλάσια τιμή συγκριτικά με το υγραέριο, με το κόστος χρήσης ακόμα και σε καθημερινή βάση και διανύοντας πάρα πολλά χιλιόμετρα είναι αμελητέο. Επιπλέον υπάρχουν 450 πρατήρια σε ΟΛΗ την Ελλάδα έτοιμα να σε εξυπηρετήσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, ενώ το σημαντικότερο όλων είναι πως το επίπεδο εξειδίκευσης και τεχνογνωσίας είναι πολύ υψηλό, με έντονο ανταγωνισμό από την μεριά των επαγγελματιών, χαρακτηριστικό που λειτουργεί προς όφελος του πελάτη.

Γρήγορη απόσβεση

Αναλογιζόμενοι όλα τα παραπάνω, μπορούμε με ένα μικρό κόστος εγκατάστασης του συστήματος, να περιορίσουμε τα κόστη μας στο ελάχιστο.

Από την χαμηλή τιμή του υγραερίου, μπορούμε να επιτύχουμε γρήγορη απόσβεση της μετατροπής αλλά και να εξοικονομήσουμε μεγάλα ποσά σε βάθος χρόνου. Όπως αποδεικνύεται και παρακάτω, το ποσό που μένει στην τσέπη μας σε ετήσια βάση είναι αρκετά υψηλό, τέτοιο ώστε να χρηματοδοτήσει και να καλύψει αρκετές ανάγκες μιας οικογένειας.

Χαμηλό και το κόστος συντήρησης του συστήματος

Πέρα όμως από τον τομέα της απόσβεσης, ένα ολοκληρωμένο και ποιοτικό σύστημα υγραεριοκίνησης αποτελείται από αρκετά εξαρτήματα τα οποία κατά βάση δεν απαιτούν τρομερή συντήρηση, παρά μερικά περιφερειακά κομμάτια όπως τα φίλτρα τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα δαπανηρά, αλλά συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία του συνόλου.


🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

Kia Picanto LPG: Γκαζώνει... οικονομικά

Το νέο μέλος στην κατηγορία των εργοστασιακών υγραεριοκίνητων αυτοκινήτων που εισάγονται στην Ελλάδα είναι το Kia Picanto LPG. Το μικρότερο μοντέλο της κορεατικής φίρμας εφοδιάζεται με εργοστασιακό κιτ υψηλών προδιαγραφών, το οποίο επέλεξαν οι μηχανικοί έπειτα από εξαντλητικές έρευνες και δόκιμες.Το κιτ προσαρμόστηκε στον τρικύλινδρο κινητήρα 1.000 κ.εκ. Kappa, ισχύος 67 ίππων στις 6.200 σ.α.λ. και ροπής 90,2 χλγμ. στις 3.500 σ.α.λ.Η μέση κατανάλωση σε υγραέριο είναι 6,2 λίτρα ανά 100 χλμ. Επομένως, με 5.58 ευρώ (τιμή ανά λίτρο υγραερίου 0,9 ευρώ) διανύει 100 χλμ. και με 55 ευρώ 1.000 χλμ.!Διατηρήθηκε η επίδοση στην επιτάχυνση (0-100 χλμ. σε 14,7”), ενώ η τελική σχέση μετάδοσης έχει μειωθεί κατά 8,6% (από 4.235:1 σε 4.600:1) σε σχέση με τη βενζινοκίνητη έκδοση. Η τελική ταχύτητα παραμένει αμετάβλητη στα 148 χλμ./ώρα.

Πρόσθετο πλεονέκτημα αποτελεί η απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς οι εκπομπές CO2 κατά τη λειτουργία του κινητήρα με LPG είναι 100 γρ./χλμ.

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται επίσης με δύο δεξαμενές: μία 35 λίτρων, βενζίνης, που βρίσκεται μπροστά από τον πίσω άξονα, και μία υγραερίου, 27 λίτρων, κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών. Με το πάτημα ενός κουμπιού ο οδηγός μπορεί να επιλέξει είτε να κάψει βενζίνη είτε υγραέριο. Στο εσωτερικό, η μοναδική αλλαγή είναι η προσθήκη ενός δεύτερου δείκτη στον πίνακα οργάνων για τη στάθμη του LPG.


Σε δύο εκδόσεις

Το Picanto LPG διατίθεται σε δύο εκδόσεις: τη City, με A/C, 6AB, αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων, RCD/MP3, ηλεκτρικούς, θερμαινόμενους καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, θύρα usb/ipod και κόστος 10.870 ευρώ, και την Uptown, η οποία περιλαμβάνει επιπλέον ζάντες αλουμινίου 14”, Bluetooth, χειριστήρια σε δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, προς 11.350 ευρώ.

Είναι το μοναδικό υγραεριοκίνητο μοντέλο με επταετή εργοστασιακή εγγύηση. Ανάλογη εγγύηση δίνει η μάρκα σε όλα τα μοντέλα της.


🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

Διάφορες Φωτογραφίες 
Σχόλια

 1. Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω κατι η ημερομινια τις φιαλης μου γραφει 11-11 δηλαδη πρεπει να αλαχτη τον απριλιο του 2021η κανω λαθος?εχω φιαλει 100 λιτρων ςπανω και περναω Κτεο στις 18 απριλιου ποσο ειναι το κοστος αλαγης μια τετιας φιαλης αν δεν κανω λαθος εχω την ιδια με την φωτο την τουρκικη σας ευχαρηστω πολυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν περάσετε ΚΤΕΟ με αυτή τη δεξαμενή, η προθεσμία που θα σας δοθεί για τον επανέλεγχο είναι ως 11/2021.
   Οπότε σας προτρέπω να αντικαταστήσετε την δεξαμενή πριν τον έλεγχο, ενέργεια που είναι συμφέρουσα για εσάς.
   Η νέα δεξαμενή θα πρέπει να δηλωθεί και να επικυρωθεί από το ΚΤΕΟ εντός 30 ημερών από την αντικατάσταση της.
   Για το κόστος όλης της διαδικασίας θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα αδειοδοτημένο συνεργείο αερίων καυσίμων της περιοχή σας.

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου