ΛΑΡΙΣΑ : Στέλεχος τμήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης 🌍

🌍 Προστ. Περιβάλλοντος

Σε Ευχαριστούμε ΚΙΑ που φροντίζεις το περιβάλλον !!!

H Kia στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον οργανισμό The Ocean Cleanup, θα ανακυκλώνει τα πλαστικά απορρίμματα που θα συλλέγονται από τους ωκεανούς σε υλικά κατασκευής για τα αυτοκίνητά μας.

Πηγή

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

Η Greenpeace μετά τα fake news των τελευταίων ημερών στα sosial media βάζει τα θέματα στη σωστή τους διάσταση !!!Μύθος:
Πρέπει να ξεκινήσει δενδροφύτευση αμέσως

Μύθος: Να βγάλουμε τα πεύκα και να βάλουμε άλλα δέντρα

Μύθος: Οι φωτιές μπήκαν από εμπρηστές

Mύθος: Τα δάση κάηκαν για να μπουν ανεμογεννήτριες

Μύθος: Οι πολιτικοί φταίνε για όλα

Μύθος: Φταίει η κλιματική αλλαγή, δεν γινόταν τίποτα καλύτερο

Μύθος: Ας περάσει αυτό το καλοκαίρι και βλέπουμε


🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

Aγαπάμε το ποδήλατο γιατί αγαπάμε το περιβάλλον !!Το ποδήλατο αποτελεί ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο μεταφορικό μέσο. Ο αριθμός των ποδηλάτων του πλανήτη στις μέρες μας υπολογίζεται ότι ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ποδηλάτου αποτελεί η δυνατότητα του να ανταποκρίνεται σε αρκετά διαφορετικές απαιτήσεις, όπως είναι η μετακίνηση, η άθληση και η ψυχαγωγία.

Όλοι πάνω κάτω γνωρίζουμε ότι το να ποδηλατείς είναι μία άσκηση που κάνει καλό στην υγεία. Ίσως όμως δεν ξέρουμε ότι οι ευεργετικές επιδράσεις του πεταλιού για την υγεία και τον οργανισμό είναι πάρα πολλές. Όπως τονίζουν οι επιστήμονες μερικές ώρες ποδήλατο την εβδομάδα μπορούν να μας προσφέρουν πολλαπλά οφέλη.

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

Πλέον, περισσότερες από 450 καφετέριες συμμετέχουν στο πρότζεκτ και δίνουν έκπτωση αν πάρεις το ρόφημά σου στο δικό σου επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι, αντί για πλαστικό

Στη σελίδα stopotirimou.gr θα βρεις έναν χάρτη με καφετέριες οι οποίες σου δίνουν έκπτωση στα ροφήματα όταν τα παίρνεις στο δικό σου, όμορφο και τόσο αγαπημένο, ποτήρι πολλαπλών χρήσεων!!

Ίσως να αναρωτιέσαι γιατί ασχολούμαστε τόσο με το ποτήρι. Αν δεις μερικά νούμερα όμως, θα καταλάβεις: 300 εκατομμύρια πλαστικά ποτήρια μόνο για καφέ και αναψυκτικά πετιούνται στη χώρα μας κάθε χρόνο, κάτι το οποίο σημαίνει 11 ποτήρια κάθε δευτερόλεπτο!! Και πολλά από αυτά καταλήγουν στη θάλασσα, εκεί που όλοι κολυμπάμε το καλοκαίρι, και παράλληλα απολαμβάνουμε το δροσιστικό μας φρέντο, φραπέ ή χυμό.

Επειδή η ανακύκλωση δεν λύνει το πρόβλημα, γιατί να μην χρησιμοποιείς το ποτήρι σου και ταυτόχρονα να απαιτήσεις μία έκπτωση στο ρόφημά σου;


🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

Άραγε η ανακύκλωση, που τόσο συζητάμε, είναι η λύση; 

Ή μήπως είναι μόνο ένας από τους τρόπους να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα;


Τον Σεπτέμβριο του 2018 μαζί με δεκάδες εθελοντές μας και κατοίκους της περιοχής, καθαρίσαμε την παραλία του Χάρακα στην ανατολική Εύβοια και μαζέψαμε πάνω από μισό τόνο σκουπίδια. Βρήκαμε ότι τα περισσότερα ήταν πλαστικό μίας χρήσης που προερχόταν από την ανοιχτή θάλασσα. 8 μήνες μετά επισκεφτήκαμε ξανά τον Χάρακα για να δούμε τι συμβαίνει. Η κατάσταση μπορεί να μην ήταν τόσο τραγική όσο πέρυσι, όμως τα σκουπίδια έχουν ήδη αρχίσει να επιστρέφουν. Η παραλία σύντομα θα γεμίσει ξανά πλαστικό, αφού η θάλασσα συνεχίζει να το ξεβράζει σε μεγάλες ποσότητες.

Το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης μας απασχολεί όλους. Άραγε η ανακύκλωση, που τόσο συζητάμε, είναι η λύση; Ή μήπως είναι μόνο ένας από τους τρόπους να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα; Θέλουμε να μάθουμε τη γνώμη σου γι’ αυτό το σημαντικό θέμα, γι’ αυτό σου ζητάμε να πάρεις μέρος στην έρευνα που ετοιμάσαμε. 

Θα σου πάρει μόνο 5 λεπτά!

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

Ποτήρι του καφέ  που δίνει έκπτωση!

Έχεις σκεφτεί ποτέ «τι ωραία, μία καθημερινή μου συνήθεια μου δίνει πλέον και χρηματικό όφελος»;


Στη σελίδα stopotirimou.gr θα βρεις έναν χάρτη με καφετέριες οι οποίες σου δίνουν έκπτωση στα ροφήματα όταν τα παίρνεις στο δικό σου, όμορφο και τόσο αγαπημένο, ποτήρι πολλαπλών χρήσεων!!
Ίσως να αναρωτιέσαι γιατί ασχολούμαστε τόσο με το ποτήρι. Αν δεις μερικά νούμερα όμως, θα καταλάβεις: 300 εκατομμύρια πλαστικά ποτήρια μόνο για καφέ και αναψυκτικά πετιούνται στη χώρα μας κάθε χρόνο, κάτι το οποίο σημαίνει 11 ποτήρια κάθε δευτερόλεπτο!! Και πολλά από αυτά καταλήγουν στη θάλασσα, εκεί που όλοι κολυμπάμε το καλοκαίρι, και παράλληλα απολαμβάνουμε το δροσιστικό μας φρέντο, φραπέ ή χυμό.

Επειδή η ανακύκλωση δεν λύνει το πρόβλημα, γιατί να μην χρησιμοποιείς το ποτήρι σου και ταυτόχρονα να απαιτήσεις μία έκπτωση στο ρόφημά σου;


🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸


Η Ελλάδα "κολυμπά" στο πλαστικό.
1.000.000 καφέδες την ημέρα σε πλαστικό ποτήρι μια χρήσης ....


Σύμφωνα με έρευνα της οικολογικής οργάνωσης Greenpeace, η εξάρτησή μας από το πλαστικό μίας χρήσης έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Ελλάδα. Καθημερινά στη χώρα μας σερβίρονται κατά μέσο όρο περίπου ένα εκατομμύριο καφέδες σε πλαστικό ποτήρι μίας χρήσης και αυτή η ποσότητα αφορά λιγότερο από το 1% του πλαστικού που καταναλώνεται στην Ελλάδα ετησίως.


Αυτό μπορεί να αλλάξει με μια κίνηση, βάζοντας στη ζωή μας το επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι .....

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

Δεν έχουν τέλος οι παραβιάσεις στα όρια ρύπων στα μοντέλα Diesel της Audi, άλλες 130.000 αυτοκίνητα σε ανάκλησηΗ Ομοσπονδιακή Αρχή Οδικών Μεταφορών (KBA) της Γερμανίας εντόπισε παράνομο λογισμικό ελέγχου εκπομπών στα τελευταία μοντέλα ντίζελ Euro 6 της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

H ανάκληση αφορά τα μοντέλα A4, A5, A6, A7 και A8, αλλά και τα SUV Q5 και Q7, είπε το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών στον πρακτορείο ειδήσεων DPA, όπως επιβεβαιώνεται από αναφορά της εφημερίδας Bild amSonntag. Η ανάκληση αφορά σε 77.600 αυτοκίνητα στη Γερμανία, ενώ τα υπόλοιπα έχουν εξαχθεί, ανέφερε η Bild am Sonntag.

Η KBA διαπίστωσε ότι το σύστημα διαχείρισης των κινητήρων των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων απενεργοποιεί τα μέτρα μείωσης των εκπομπών κατά την κυκλοφορία σε πραγματικές συνθήκες, επιτρέποντάς τους να ενεργοποιούνται μόνο στη κατάσταση ελέγχου, σε στάση , ανέφερε η εφημερίδα. 

Η KBA απειλεί να αποσύρει την έγκριση τύπου για την τελευταία γενιά του μοντέλου  A8 της Audi, ανέφερε η Bild am Sonntag.

Πηγή

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

Ανακύκλωση: Ποια υλικά και πώς τα ρίχνουμε στους μπλε κάδουςΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ:

Στον ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ μπαίνουν όλες οι ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ, δηλαδή: αλουμινένιες, λευκοσιδηρές, πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες.

 • Διαχωρίζουμε καθημερινά τα υλικά συσκευασίας μας από τα υπόλοιπα στο νοικοκυριό.
 • Αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες μας από τα υπολείμματα .
 • Διπλώνου με τα χαρτοκιβώτια.
 • Δεν πετάμε στον κάδο τα υλικά συσκευασίας μέσα σε δεμένες σακούλες, τα ρίχνουμε χύμα.
 • Δεν πετάμε ποτέ κοινά σκουπίδια στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

Αύξηση πρόωρων θανάτων στην Ευρώπη από την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα πετρελαιοκίνητα οχήματα

Αποτέλεσμα εικόνας για Environmental

Σε περίπου 5.000 παραπάνω από τους αναμενόμενους υπολογίζει ευρωπαϊκή μελέτη τους θανάτους στην Ευρώπη λόγω της υπέρβασης των ορίων εκπεμπόμενων ρύπων από τους πετρελαιοκινητήρες των οχημάτων.

Σύμφωνα με μελέτη του Διεθνούς Ινστιτούτου Ανάλυσης Εφαρμοσμένων Συστημάτων στην Αυστρία και του Νορβηγικού Μετεωρολογικού Ινστιτούτου, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Environmental Research Letters οι πρόσθετοι θάνατοι αποδίδονται στα οξείδια του αζώτου που εκπέμπουν κυρίως οι παλαιότερης γενιάς πετρελαιοκινητήρες των αυτοκινήτων. Οι ρύποι αυτοί είναι σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας υψηλότεροι από ότι στα τεστ.

Οι ερευνητές του Διεθνούς Ινστιτούτου Ανάλυσης Εφαρμοσμένων Συστημάτων στην Αυστρία και του Νορβγηγικού Μετεωρολογικού Ινστιτούτου, με επικεφαλής τον Γιαν Γιόνσον, διαπίστωσαν ότι οι εκπομπές οξειδίου του αζώτου είναι τέσσερις έως επτά φορές μεγαλύτερες στο δρόμο από ό,τι στα επίσημα εργαστηριακά τεστ.

Εκτιμούν, λοιπόν, ότι από τους 425.000 συνολικά πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο, οι 10.000 μπορούν να αποδοθούν στα οξείδια του αζώτου από τα πετρελαιοκίνητα οχήματα. Από αυτούς, περίπου οι μισοί θάνατοι (5.000) σχετίζονται με τους «κρυφούς» ρύπους αυτών των οξειδίων.

Οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό πρόωρων θανάτων λόγω ρύπανσης από τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, είναι η Ιταλία, η Γερμανία και η Γαλλία.


Σχόλια

 1. καλορίζικο ωραία ιδέα για το περιβάλλον και η ενημέρωση γύρω από αυτό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σας ευχαριστώ Κύριε Σελέκο για τα καλά σας λόγια, σκοπός μου είναι η ενημέρωση για την εξέλιξη της τεχνολογίας μέσα από ένα περιβαντολογικό πρίσμα.

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου