ΛΑΡΙΣΑ : Στέλεχος τμήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης 🌍

ΤΡΙΚΑΛΑ : «ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

Τα φετινά αποτελέσματα μας δίνουν αισιοδοξία !!

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο Σύνδεσμός μας πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Κυριακή 10 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία Τρικάλων. 
Ο έλεγχος εκπομπών καυσαερίων πραγματοποιήθηκε σε 172 οχήματα, αριθμό ιδιαίτερα αυξημένο συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.





Από τα οχήματα που ελέγχθηκαν, οι μάρκες των οποίων φαίνονται στο Διάγραμμα η πλειοψηφία ήταν βενζινοκίνητα, 142 στον αριθμό, έναντι των πετρελαιοκίνητων που ήταν 30, ποσοστό μεγαλύτερο από τις περσινές μετρήσεις.

Από τα παραπάνω αποτελέσματα και σε συσχέτιση με τις περσινές μετρήσεις η κατάσταση των οχημάτων είναι ελαφρώς βελτιωμένη.
Παρόλα αυτά, η εικόνα του 1/5 των οχημάτων να αποτυγχάνει στον έλεγχο των εκπομπών καυσαερίων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και αναδεικνύει την αδυναμία για συστηματικό έλεγχο και συντήρηση των οχημάτων από τους πολίτες.
Επίσης, διακρίνουμε ότι τα πετρελαιοκίνητα οχήματα επηρεάζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικά τις εκπομπές ρύπους, γεγονός που μας προβληματίζει σε συνάρτηση με την τάση πολλών ευρωπαϊκών πόλεων να απαγορεύουν την είσοδο των πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε αυτές.

Σχόλια