ΛΑΡΙΣΑ : Στέλεχος τμήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης 🌍

ΤΡΙΚΑΛΑ : Έρευνα «ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ»

1 στα 4 οχήματα ρυπαίνει στα Τρίκαλα!





Αυτό έδειξαν οι μετρήσεις αυτοκίνητων από το Σύλλογο Επισκευαστών στα Τρίκαλα. Για 2η συνεχόμενη χρονιά, ο Σύνδεσμός μας πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Κυριακή 28 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία Τρικάλων.


Από το σύνολο των οχημάτων τα 60 πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών ενώ τα 20 είναι εκτός των ορίων. Συγκεκριμένα τα βενζινοκίνητα που επιτυγχάνουν σωστές εκπομπές είναι 55 και τα πετρελαιοκίνητα 5 έναντι των ρυπογόνων 17 και 3 αντίστοιχα. Κατά συνέπεια έχουμε τα διαγράμματα


Από τα παραπάνω αποτελέσματα και σε συσχέτιση με τις περσινές μετρήσεις η κατάσταση των οχημάτων κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά, παρά το μικρότερο δείγμα των οχημάτων της φετινής εκδήλωσης. Μικρή αύξηση παρατηρείται μόνο στον αριθμό των πετρελαιοκίνητων οχημάτων που δεν πετυχαίνουν σωστές εκπομπές.



Δυστυχώς η εικόνα του 1/4 των οχημάτων να αποτυγχάνει στον έλεγχο των εκπομπών καυσαερίων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και αναδεικνύει την αδυναμία των πολιτών να προβούν σε συστηματικό έλεγχο και συντήρηση των οχημάτων τους.

Περισσότερες Πληροφορίες για την Έρευνα ΕΔΩ




Σχόλια