ΛΑΡΙΣΑ : ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) & Υβριδική Τεχνολογία 48V

🆘️ Υγεία & Ασφάλεια

Πως τα κατάφερε η Κίνα στην αντιμετώπιση της COVID-19

Η Κίνα κατάφερε να πάρει τον έλεγχο της πανδημίας COVID-19, το οποίο αποδόθηκε στην ταχεία ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού και τον πολιτισμό της, μεταξύ άλλων, ανέφερε το ιατρικό περιοδικό The Lancet.
Συγκρίνοντας την πανδημική εξέλιξη στην Κίνα και σε ορισμένες δυτικές χώρες, ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό ανέφερε ότι «ένα κεντρικό σύστημα επιδημικής απόκρισης» τηρείται πιστά  για να αντιμετωπίσει την ασθένεια.
«Η ταχύτητα της ανταπόκρισης της Κίνας ήταν ο κρίσιμος παράγοντας», δήλωσε ο Gregory Poland, διευθυντής της ομάδας ερευνών εμβολίων της Mayo Clinic στο Rochester, την πολιτεία της Μινεσότα των ΗΠΑ.
Οι παράγοντες που συντέλεσαν στην αποτελεσματικότητα ανταπόκρισης της Κίνας στην COVID-19 είναι:
  • Η ικανότητα κατασκευής εξοπλισμού ατομικής προστασίας.
  • Η γρήγορη  κατασκευή και οργάνωση δικτύου νοσοκομείων, Fangcang.
  • Οι δράσεις προστασίας δημόσιας υγείας, ιδίως η καθολική χρήση μασκών.
  • Συντονισμός μεταξύ κυβερνητικών φορέων. 
  • Αλλά κυρίως η συμμόρφωση πολιτών με τους κανονισμούς.


Επίσης, ο Gregory Poland προσπαθώντας να εξηγήσει τους παράγοντες ελέγχου της πανδημίας από τους Κινέζους είπε:
«Στη Κίνα, έχει  αναπτυχθεί μια κουλτούρα στο  πληθυσμό που λαμβάνει σοβαρά τις αναπνευστικές λοιμώξεις και είναι πρόθυμος να υιοθετήσει μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, με μια κυβέρνηση που μπορεί να θέσει μεγαλύτερους περιορισμούς στις ατομικές ελευθερίες από ό,τι θα ήταν αποδεκτό στις περισσότερες δυτικές χώρες».
 
«Η κουλτούρα  για το κοινό καλό είναι χαραγμένη στον πολιτισμό, δεν υπάρχει ο υπερ-ατομικισμός που χαρακτηρίζει την κοινωνία των ΗΠΑ (Δυτικές κοινωνίες) και έχει οδηγήσει μεγάλο  μέρος αυτών  στην αντίσταση των μέτρων  κατά του κοροναϊού. 

Και συνέχισε ο Gregory Poland.
«Οι Κινέζοι αποδέχονται την ιδέα ότι ο έλεγχος των ασθενειών είναι θέμα επιστήμης. Η Κίνα δεν έχει τέτοιου  είδους κοινωνικά κινήματα κατά των εμβολίων και των επιστημόνων που προσπαθούν να εκτροχιάσουν τον αγώνα κατά της COVID-19» 

〰️〰️〰️🔅〰️〰️〰️🔅〰️〰️〰️🔅〰️〰️〰️🔅〰️〰️〰️🔅〰️〰️〰️

Οι Προστατευτικές μάσκες και η χρήση τους για τον (COVID-19)
(Σύμφωνα με Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας)Πρέπει να φοράτε προστατευτική μάσκα στις εξής περιπτώσεις:

  • Αν εργάζεστε στον τομέα της υγείας για τη θεραπεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον COVID-19.
  • Αν είστε υγιής αλλά είστε υπεύθυνος για τη φροντίδα ατόμου με υποψία μόλυνσης από τον κοροναϊό.
  • Αν βήχετε ή φταρνίζεστε.
Οι προστατευτικές μάσκες είναι αποτελεσματικές μόνο όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με συχνό πλύσιμο των χεριών με αλκοολούχο υγρό ή σαπούνι και νερό. Αν φοράτε προστατευτική μάσκα, πρέπει να γνωρίζετε πώς να τη χρησιμοποιείτε και να την απορρίπτετε με τον ενδεδειγμένο τρόπο, όπως υποδεικνύεται στη  σελίδα του ιστότοπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.Πηγή (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας)
〰️〰️〰️🔅〰️〰️〰️🔅〰️〰️〰️🔅〰️〰️〰️🔅〰️〰️〰️🔅〰️〰️〰️

O γιατρός στο  σπίτι σας με το σύστημα τηλεϊατρικής της Περιφέρειας ΘεσσαλίαςΤο σύστημα τηλεϊατρικής κατά του κορωνοϊού της Περιφέρειας Θεσσαλίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα, από κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ ή υπολογιστή. Στη σελίδα drbutton.gr/thessaly ή από το site της Περιφέρειας Θεσσαλίας thessaly.gov.gr κάθε Θεσσαλός πολίτης μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή, να εγγραφεί, και να διαλέξει γιατρό από 4 ειδικότητες: γενικής ιατρικής, παθολόγο, πνευμονολόγο, παιδίατρο. Η επικοινωνία είναι άμεση, βλέπεις τον γιατρό και σε βλέπει, τον ενημερώνεις για τυχόν συμπτώματα και παίρνεις άμεσα και υπεύθυνα πληροφορίες και καθοδήγηση.

Τα οφέλη
Είναι κρίσιμης σημασίας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις, τόσο προς τα Νοσοκομεία όσο και προς τις δημόσιες υπηρεσίες τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Με την τηλεϊατρική αναχαιτίζουμε τη διασπορά του ιού, διασφαλίζουμε την υγεία του υγειονομικού προσωπικού που δίνει τον καλύτερο εαυτό του στην πρώτη γραμμή της μάχης με υψηλό κίνδυνο, προστατεύουμε τη δημόσια υγεία, αποσυμφορούμε τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, αποσυμφορούμε την προσέλευση στα ιδιωτικά ιατρεία.

Πηγή

〰️〰️〰️🔅〰️〰️〰️🔅〰️〰️〰️🔅〰️〰️〰️🔅〰️〰️〰️🔅〰️〰️〰️

Εργατικά Ατυχήματα 2016

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα της έρευνας των Εργατικών Ατυχημάτων του έτους 2016.
Η έρευνα των εργατικών ατυχημάτων είναι απογραφική και αφορά στην ετήσια συλλογή δεδομένων για τα θανατηφόρα και μη εργατικά ατυχήματα μισθωτών.


Σχόλια